Zeeduivel met spek en rozemarijnbouillon

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

800 g zeeduivel in vier stukken

8 jonge preien

200 g fijne boontjes

zout, peper

extra vierge olijfolie

20 dunne plakjes (1 Ã 1,5 mm dik) gerookt spek

80 g spekjes

1 el mosterd

1 klontje boter

6 dl gevogeltebouillon

4 rozemarijntopjes

Laat de rozemarijntopjes 10 minuten trekken in de bouillon. Hou warm. Strijk de zeeduivel in met een dun laagje mosterd. Kruid licht met zout en peper. Omwikkel de stukken met spekplakjes. Pak stevig in in plasticfolie en leg in de koelkast terwijl u de rest bereidt. Dop de boontjes en blancheer ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Laat ze schrikken in koud water met ijsblokjes zodat ze hun frisse kleur houden. Bak de spekjes in een koekenpan met antikleeflaag (1 à 2 min. maximaal). Maak de preien schoon en gaar ze in gezouten kokend water. Bak de zeeduivelfilets aan alle kanten in olijfolie gedurende maximaal 3 minuten. Kruid met zout en peper. Zet ze vervolgens 2 à 3 minuten in een voorverwarmde oven bij 190°. Verdeel over de bodem van het bord de boontjes en de gebakken spekjes. Voeg er de lichtjes in boter opgebakken prei bij. Leg de zeeduivel erbovenop. Giet er de warme bouillon over. Versier met rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content