Zeeduivel met saffraansaus en rijst

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Een mooi en bijzonder lekker visgerecht dat je in een handomdraai op tafel brengt.

Voor 4 personen

800 g zeeduivel

boter

100 g bloem

4 dl visfumet

1 doosje saffraan

1 dl room

200 g rijst

100 g prei

enkele blaadjes citroenmelisse

enkele takjes peterselie

Bereiding

1. Was de prei en snijd in zeer kleine blokjes. Breng de prei in gezouten water tot op kooktemperatuur. Giet het kookwater af en laat de prei in ijskoud water afkoelen. Snijd de peterselieblaadjes zeer fijn.

2. Haal de zeeduivel van de graat en snijd het visvlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Kruid met zout en peper. Wentel de gekruide vis in bloem.

3. Kook de rijst. Voeg op het einde van de kooktijd de prei toe en roer alles flink om.

4. Bak de vis in boter krokant en gaar.

5. Smelt een klontje boter in een steelpan en voeg een koffielepel bloem toe. Houd de pan op het vuur en roer tot er een vaste massa ontstaat. Voeg de visfumet beetje bij beetje toe en klop glad met een garde. Bind al roerend de saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en voeg al roerend de room en de saffraan toe.

6. Zet vier warme borden klaar. Doe de rijst met de prei in een potje (of een andere vorm) en draai in het midden van het bord om, zodat de rijst een keurig hoopje vormt. Schik de stukken vis rond de rijst en giet de saus uit. Versier de bereiding met een paar blaadjes citroenmelisse en bestrooi met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content