Zeeduivel met appel en peer
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
2 moten zeeduivel
2 plakjes verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
een half teentje knoflook
1 eetlepel honing
1 koffielepel azijn
1 eetlepel sojasaus
1 appel
1 peer
verse koriander
Bereid eerst de marinade. Meng de honing, de sojasaus, de azijn, de gember, de gehakte knoflook en een beetje peper. Leg de zeeduivel in een ovenvaste schaal en giet de marinade erover. Laat de vis ongeveer een halve dag marineren in de koelkast. Keer hem af en toe om. Zet de vis gedurende 20 minuten in de oven (220°C) en bedruip regelmatig met de marinade. Schil de appel en de peer en snijd ze in twee helften. Verwijder de klokhuizen. Pocheer appel en peer ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Serveer de zeeduivel samen met het fruit en versier het gerecht met wat verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier