Voor 4 personen

Voor de dashibouillon

1 l water

50 g gedroogde bonito

50 g kombualgen

2 mooie koningsbrasems ( dorade royale), +/- 200 g

4 korianderstengels

1 jonge ui

Rucola naar smaak

Olijfolie

Zout, versgemalen peper

1 biologische citroen

Ongezouten geroosterde cashewnoten naar smaak

Bereidingswijze

1. Maak de dashibouillon klaar door het zeewier in het water een uur te laten koken. Zet het vuur uit en roer de gedroogde bonito erdoor. Laat het geheel trekken tot het is afgekoeld. Zeef dan. Je kunt ook kant-en-klare dashibouillon gebruiken.

2. Maak de brasemfilets schoon (of laat het door de visboer doen). Verwijder het vel en de graten. Maak een tartaar van het vruchtvlees.

3. Hak de jonge ui, de rucola en de korianderstengels fijn. Meng met de vis. Breng op smaak met de dashibouillon, olijfolie, zout, peper en citroenschil.

4. Plet de cashewnoten. Schik in een kom.

Voor de dashibouillon 1 l water 50 g gedroogde bonito 50 g kombualgen 2 mooie koningsbrasems ( dorade royale), +/- 200 g 4 korianderstengels 1 jonge ui Rucola naar smaak Olijfolie Zout, versgemalen peper 1 biologische citroen Ongezouten geroosterde cashewnoten naar smaak 1. Maak de dashibouillon klaar door het zeewier in het water een uur te laten koken. Zet het vuur uit en roer de gedroogde bonito erdoor. Laat het geheel trekken tot het is afgekoeld. Zeef dan. Je kunt ook kant-en-klare dashibouillon gebruiken.2. Maak de brasemfilets schoon (of laat het door de visboer doen). Verwijder het vel en de graten. Maak een tartaar van het vruchtvlees. 3. Hak de jonge ui, de rucola en de korianderstengels fijn. Meng met de vis. Breng op smaak met de dashibouillon, olijfolie, zout, peper en citroenschil. 4. Plet de cashewnoten. Schik in een kom.