Nodig voor vier :
4 filets van zeebarbeel (of poon)
1 rode biet
1,25 dl sherryazijn
1/4 l arachideolie
peper
zout
2 uien
2 pijpuitjes
1/2 rode, gele en groene paprika
4 takjes dille
een lepeltje kaviaar (facultatief)
olijfolie
Schil de rode biet, snijd de groenten in staafjes van 2 cm lang en kook deze vijf minuten in sherryazijn. Voeg 1/4 l arachideolie toe en kruid met peper en zout. Snijd de paprika’s in blokjes en blancheer deze kort in gezouten kokend water. De groenten verfrissen onder koud water. Giet op ieder bord een pollepel afgekoelde vinaigrette. Versier de borden met kleurrijke kransjes, samengesteld uit : ringen ui en pijpui, paprikabrunoise, staafjes rode biet in kruisvorm gedeponeerd, toefjes dille en eventueel enkele mespuntjes kaviaar. Kruid de filets van zeebarbeel met peper en zout, bak ze in een weinig olijfolie in een pan met antikleeflaag en schik de vis in het midden van de borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier