Zeebarbeel met vinaigrette Italienne en tempura van groene asperges

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 zeebarbeelfilets

3 trostomaten

12 groene asperges

10 g zwarte ontpitte olijven

20 g pijnboompitten

1 kleine courgette

1 fijngesneden teentje look

1 dl olijfolie

sap van 1/2 citroen

peper en zout (sel de guérande)

Voor de tempura:

100 g bloem

1 dl koud water

eiwit van 2 eieren

De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden. De olijven en courgette in reepjes snijden. Het teentje look fijnsnijden. Voor de vinaigrette italienne: de tomaatblokjes, groentenreepjes en fijngesneden look met de olijfolie mengen, het citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. De pijnboompitten in een pan goudbruin bakken (voortdurend omwentelen) en er bij voegen.

De bloem mengen met het water en zeven. Het eiwit stijf kloppen en met een houten lepel onder het beslag spatelen (niet kloppen). De asperges door het beslag halen en frituren op 180°C. De zeebarbeelfilets goudbruin bakken. De zeebarbeelfilets in het midden van het bord leggen, de tempura van asperges er bovenop schikken en de vinaigrette er rond lepelen.

Tip: Met een aardappelmesje het kroontje van de tomaat verwijderen en een inkeping maken. De tomaten in kokend water onderdompelen, laten schrikken onder koud water en de pel laat vanzelf los. Probeer dit zomers gerechtje ook eens met pladijs, wijting of poon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content