Voor 4 personen:
2 zeebarbelen (mul of rouget) van 300 g per stuk
100g zeealgen
2 dl rode fleuriewijn
1 takje tijm
1/2 blaadje laurier
1 klein teentje knoflook
1 sjalotje
1 eetlepel room
150 g boter
De vissen van hun schubben ontdoen en fileren. De filets kruiden met peper en zout en op de velkant in boter bakken. Een reductie maken van rode wijn met tijm, laurier, fijn gesnipperde sjalot en in twee gesneden look. Tot de helft laten inkoken, room toevoegen, terug enkele minuten laten inkoken en boter in kleine klontjes al kloppende toevoegen.
De saus zeven en kruiden met peper en zout en eventueel enkele druppels citroensap. De algen schoonmaken door het harde onderste deel eraf te trekken. De algen krokant koken in gezouten water. De bordspiegel van vier voorverwarmde borden met opgeklopte saus bedekken en de vis op de algen schikken. Eventueel versieren met enkele takjes kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier