Zeebarbeel met butternut en snijbiet

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

4 of 8 filets van rode zeebarbeel

1 butternut (haltervormige pompoensoort, in de winter te koop bij de Turkse of Marokkaanse kruidenier)

20 grote bladeren van snijbiet (alternatief : spinazie)

3 sjalotten

kerrie

kruidenboter met peterselie en look

boter

olijfolie

1 dl Noilly Prat

een scheutje sojasaus

visfumet

Maak de snijbiet schoon : verwijder stelen en grote nerven en verdeel de bladeren in stukjes. Schil de hals van de butternut (= deel zonder zaden). Snij er vier of acht dikke plakken van en bak deze gaar in boter en olijfolie. Kruid tijdens het bakken met kerrie, peper en zout.

Bereid de saus : stoof een versneden sjalot, voeg een flinke scheut Noilly Pratt, wat visfumet en sojasaus toe. Laat 10 minuten sudderen en zeef. Warm de saus voor het opdienen op en klop op met klontjes boter. Snipper ondertussen de overige sjalotten fijn en stoof in kruidenboter. Voeg de snijbiet toe, laat stoven en breng op smaak met peper en zout.

Bak de visfilets in boter en olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de ingrediƫnten dakpansgewijs op warme borden en breng de saus aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content