Ingrediënten

Voor 4:

  • 120 g zeebaars per persoon
  • 1 komkommer
  • 1/2 dl room
  • enkele saffraandraadjes
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • boter
  • olijfolie

De komkommer schillen en ontdoen van zaadlijsten. Het vruchtvlees in balkjes snijden (5 cm lang/1 cm dik). Glaceren in hete olijfolie. De zeebaars in ruitvorm snijden. Kort aanbakken langs de velkant en verder garen in de oven. Intussen het saffraansausje bereiden: de fijngesnipperde sjalot aanstoven, de warmte in de pan blussen met visfumet, witte wijn en een beetje room. De saffraandraadjes toevoegen en de saus laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. De saus zeven en opkloppen met klontjes koude boter.

Afwerking: maak een sokkel met de komkommerbalkjes, schik daarop de zeebaars en giet de saus uit rond de constructie.

De komkommer schillen en ontdoen van zaadlijsten. Het vruchtvlees in balkjes snijden (5 cm lang/1 cm dik). Glaceren in hete olijfolie. De zeebaars in ruitvorm snijden. Kort aanbakken langs de velkant en verder garen in de oven. Intussen het saffraansausje bereiden: de fijngesnipperde sjalot aanstoven, de warmte in de pan blussen met visfumet, witte wijn en een beetje room. De saffraandraadjes toevoegen en de saus laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. De saus zeven en opkloppen met klontjes koude boter.Afwerking: maak een sokkel met de komkommerbalkjes, schik daarop de zeebaars en giet de saus uit rond de constructie.