Voor 4:
120 g zeebaars per persoon
1 komkommer
1/2 dl room
enkele saffraandraadjes
1 sjalot
1 dl witte wijn
1 dl visfumet
boter
olijfolie
De komkommer schillen en ontdoen van zaadlijsten. Het vruchtvlees in balkjes snijden (5 cm lang/1 cm dik). Glaceren in hete olijfolie. De zeebaars in ruitvorm snijden. Kort aanbakken langs de velkant en verder garen in de oven. Intussen het saffraansausje bereiden: de fijngesnipperde sjalot aanstoven, de warmte in de pan blussen met visfumet, witte wijn en een beetje room. De saffraandraadjes toevoegen en de saus laten inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. De saus zeven en opkloppen met klontjes koude boter.
Afwerking: maak een sokkel met de komkommerbalkjes, schik daarop de zeebaars en giet de saus uit rond de constructie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier