Voor 4:
4 filets van zeebaars
Saus:
300 g ongepelde garnalen
twee stengels selderij
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn (eventueel scheutje cognac)
1 dl room
100 g roux of ander bindmiddel
Groenten:
400 g lamsoren
20 kerstomaatjes
1 el donkere kandijsuiker
boter
1/2 dl gevogeltebouillon
Pel de garnalen, snij selderij en knoflook in stukjes. Doe in een kookpot en zet onder water. Laat 30 minuten sudderen. Laat afkoelen en zeef. Voeg witte wijn (en eventueel cognac) toe en laat tot de helft inkoken. Bind met roux of ander bindmiddel. Voeg room toe.
Bak de kerstomaatjes gaar en bestrooi met kandijsuiker. Voeg gevogeltebouillon toe en laat inkoken tot een stroperige massa. Kruid. Spoel de lamsoren in koud water, blancheer, verfris en stoof kort in boter. Kruid met zwarte peper.
Bak de zeebaars op de velkant goudbruin en kruid. Verdeel de lamsoren, de gekaramelliseerde tomaatjes, de vis en saus over vier warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier