Ingrediënten
- 400 gr zeebaars gefileerd 200 gr water
- 200 gr zure room 40 gr sake
- 4 ijspegel 25 gr citroensap
- 50 gr groene kruiden 15 gr suiker
- 1 ei 1 gr zout
- 40 gr mosterd
- 2 dl sesamolie
- 30 gr sesamzaad
- 10 gr sushi-azijn
- 5 gr sojasaus
- 10 gr hibiscus
- 100 gr water
- 25 gr citroensap
- 25 gr suiker
- 1 gr zout
Zeebaars: Ontgraten en schoonmaken. De vis in plakjes snijden en kruiden met citroenolie, peper, zout en Iranees citroenkruid. IJspegel Schoonmaken, in fijne plakjes snijden en in ijswater leggen.
Sesam: Een dressing maken met ei, mosterd, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en gebrande sesamzaadjes.
Hibiscus: Het water op kookpunt brengen. Hibiscus, suiker, citroensap en zout erin. Dit laten trekken en dan passeren. 2 Gelatineblaadjes eronder mengen en laten opstijven. Door een zeef passeren.
Sake: Al de ingrediënten mengen. En systematisch schilferijs maken in diepvries.
Bordschikking :
In een rond diep bord, langs de rand, de bereidingen presenteren.