Zeebaars met groenten

  • Moeilijkheid

1 zeebaarsfilet van 150 g (met aan één zijde het vel er nog aan)

grof zeezout

100 g zeekraal

100 g zeeaster of lamsoren

30 g boter

2 takjes dille

Laat de oven voorverwarmen op 200°C. Snijd de visfilet in twee gelijke stukken. Leg op een ovenplaat een bodem zeezout van ong. 2 cm dik: deze bodem moet net groot genoeg zijn voor de twee stukken vis. Leg de vis met het vel naar beneden op de zoutbodem en besprenkel met wat water. Laat 20 min. garen in de oven. Was de zeekraal en de zeeaster en blancheer ze elk afzonderlijk in kokend water gedurende 1 min. en fris meteen op onder koud water (zodat ze hun groene kleur behouden). Laat goed uitlekken. Verhit de boter, neem de pan van het vuur en voeg de zeegroenten toe zodat ze eventjes gefruit worden. Neem de vis uit de oven en verwijder zorgvuldig al het zout dat aan het vel is blijven plakken. Serveer met het zeegroentenmengsel en garneer met een takje dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content