Zeebaars met citroen

  • Moeilijkheid

Zeebaars met citroen
© Kris Vlegels

Voor 4:

1 zeebaars in filets

2 aubergines

8 blaadjes basilicum

1 citroen, 1 sinaasappel

zout, peper, olijfolie

6 kerstomaten

Ontvel de vis. Snij de filets in reepjes en leg in een schaal. Kruid met zout en peper. Meng het sap van de sinaasappel en van de citroen en giet over de vis. Laat vijf minuten rusten. Giet nog 1/2 kopje zachte olijfolie over de vis. Laat 1 uur marineren.

Gaar de aubergines gedurende 1 uur in de oven op 250°C. Haal het vruchtvlees uit en meng met zout, olijfolie, in stukjes gesneden kerstomaten en versneden basilicum.

Zeef de marinade en klop op.

Leg een laagje gemarineerde zeebaars in de borden. Verdeel hierover de auberginepuree en breng nog een laagje zeebaars aan. Versier met basilicum. Giet wat marinade uit rond de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content