Zeebaars met auberginekaviaar, raketsla en tomatensaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

2 rode paprika’s

5 dl tomatencoulis of passata

1 fijngehakte teen knoflook

2 takken basilicum

olijfolie

peper

zout

1 grote aubergine

2 fijngehakte tenen knoflook

600 g zeebaarsfilet

een handvol raketsla

Snij de paprika’s in vieren, leg op een bakplaat en laat het vel onder de grill van de oven zwart blakeren. Doe in een kom, dek af met huishoudfolie en laat een kwartier nagaren. Trek het vel van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukken. Doe bij de tomatencoulis of passata en breng aan de kook, samen met de knoflook, basilicum en een scheut olijfolie. Laat inkoken tot de helft, giet door een zeef en kruid met peper en zout. Werk eventueel op met olijfolie.

Snij de aubergines overlangs in twee-en, besprenkel met olijfolie en zet in een oven van 200°C. Laat in ongeveer 30 minuten gaar worden, het vruchtvlees zal donkerbruin kleuren en de schil zal verschrompelen. Lepel er het vruchtvlees uit en doe in een pan, samen met 2 fijngehakte tenen knoflook, olijfolie en peper en zout. Breng aan de kook en mix fijn. Kruid met peper en zout.

Snij de visfilets in stukken van 7 cm, leg in een met olijfolie ingesmeerde schotel en zet 4 minuten in een oven van 180°C. Kruid met peper en zout. Schik de auberginepuree op de borden, leg er de vis op en lepel de saus rondom. Werk de vis af met raketsla en geef een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content