Zeebaars in zoutkorst met chermoula en saffraancouscous
Voor 4:
Voor 4:
4 zeebaarzen van 350 g
3 kg grof zeezout
Chermoula:
1 tl gemalen komijn
1/2 tl paprika
2 el oranjebloesemwater
sap van 1 citroen
1 dl olijfolie
1/2 gepekelde citroen (verkrijgbaar in Marokkaanse winkels)
1 bos koriander
1/2 bos bladpeterselie
peper en zout
Couscous:
150 g couscous
1 capsule saffraan
1 kaneelstokje
1 aubergine
3 el olijfolie
1 blik kikkererwten
1 granaatappel
50 g pistachenoten
50 g boter
1 el sinaasappelolie
peper en zout
Leg een dunne laag zeezout in een grote braadslee en schik er de vis op. Bedek volledig met zeezout en sprenkel er water over. Bak de vis 25 min. op 200°C. Meng de couscous, saffraan, de kaneel en het zout. Giet er kokend water op tot de couscous net onderstaat en laat 30 min. zwellen.
Snij de aubergine in blokjes en bak in olijfolie. Giet de kikkererwten af. Roer de couscous los met een vork en voeg de aubergine, kikkererwten, granaatappelpitten en pistachenoten toe. Maak de chermoula door de eerste 5 ingrediënten te mengen.
Snij de gepekelde citroen, koriander en peterselie fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout. Laat de boter smelten en voeg de couscous toe. Kruid met sinaasappelolie, peper en zout. Haal de vis uit de oven en breek de zoutkorst open. Verwijder het zout en het vel en maak het visvlees los.
Verdeel over 4 borden en serveer met de couscous en chermoula.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier