Voor 4:
2 grote zeebaarzen
2 el venkelzaad
zeezout en grofgemalen zwarte peper
2 rode uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
2 venkelknollen, in plakjes
2 citroenen, in plakjes
sap van 1 citroen
platte peterselie
5 el olijfolie
1 dl witte droge wijn
Haal de vissen leeg, ontschub ze, was ze en droog ze met keukenpapier. Kruid de buikholte met peper en zout en vul met de helft van het venkelzaad. Strijk de vis in met olie en rooster elke kant 5 minuten onder de grill.
Leg de helft van de uiringen, de venkel, citroen en peterselietakjes en het venkelzaad in een grote ovenschotel. Leg de vissen op het bedje en bedek met de rest van de groenten.
Begiet met citroensap, olie en wijn en zet de schotel 30 minuten in de oven op 180°C.
Dien op met warm ciabatta-brood of met aardappels, bij voorkeur in de schil gekookt en daarna in de oven gebakken met olijfolie, tijm, peper en grof zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier