Zarzuela (Spaanse gemengde visschotel)

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 uien

2 tenen knoflook

500 gram tomaten

1 dl olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

mespunt cayennepeper

1/2 theelepel zout

1 laurierblaadje

1 1/2 dl witte wijn

300 gram heek

300 gram kabeljauw

250 gram tarbot

1 kg mosselen

1 eetlepel fijngehakte peterselie

2-3 eetlepels sherry

Uien en knoflook pellen en beide fijnhakken. Tomaten ontvellen en ontpitten en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijfolie verhitten in een grote pan en hierin eerst uisnippers 2-3 minuten fruiten, vervolgens fijngehakte knoflook en tomatenstukjes toevoegen. Voeg paprikapoeder, cayennepeper, zout en laurier toe en laat de tomatensaus 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de witte wijn bij de tomatensaus en laat alles nogmaals 5 minuten pruttelen. Snijd de vissoorten in dobbelstenen en borstel de mosselen zorgvuldig schoon. Voeg de stukken vis aan de saus toe, leg de mosselen hierop en laat de zarzuela in ongeveer 15 minuten gaar worden.

De mosselen moeten allemaal geopend zijn. Roer er vervolgens de sherry door. Betrooi de visschotel met peterselie en serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: 50 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content