Voor 1 terrine:

2 dl witte wijn

2 el citroensap

1 laurierblaadje

3 à 4 jeneverbessen

2 takjes dille

200 g broccoliroosjes

2 wortelen

400 g zalmfilet

8 gelatineblaadjes

1 à 2 el witte azijn

50 g witte amandelen

80 g gedroogde cranberry's

zalmkaviaar voor de afwerking

Bereidingswijze:

Breng de witte wijn aan de kook met 4 dl water, het citroensap, het laurierblaadje, de jeneverbessen, de dille en een snuifje zout. Laat 10 minuten zacht pruttelen.

Verwijder de specerijen en de kruiden met een schuimspaan. Blancheer de broccoliroosjes 2 à 3 minuten in deze bouillon.

Schil de wortelen en snij in plakjes. Haal de broccoliroosjes uit de bouillon met een schuimspaan en laat uitlekken. Blancheer de wortelen 1 minuut in de bouillon en giet af.

Spoel de zalmfilet, dep droog en snij in blokjes.

Laat de gelatine weken in koud water.

Haal de pan met bouillon van het vuur, doe er de zalmblokjes in en laat 5 à 6 minuten rusten.

Giet de bouillon door een zeef en kruid met peper en zout. Voeg de witte azijn toe. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon.

Bekleed een terrinevorm van 1,5 liter inhoud met plasticfolie. Schik er mooi de zalmblokjes, de geblancheerde groenten, de witte amandelen en de gedroogde cranberry's in. Giet er de bouillon op, dek af met plasticfolie en zet 4 uur koel weg.

Ontvorm de terrine, verwijder de plasticfolie en werk vlak voor het serveren af met de zalmkaviaar.

Voor 1 terrine:2 dl witte wijn2 el citroensap1 laurierblaadje3 à 4 jeneverbessen2 takjes dille 200 g broccoliroosjes2 wortelen400 g zalmfilet 8 gelatineblaadjes1 à 2 el witte azijn 50 g witte amandelen80 g gedroogde cranberry'szalmkaviaar voor de afwerkingBereidingswijze:Breng de witte wijn aan de kook met 4 dl water, het citroensap, het laurierblaadje, de jeneverbessen, de dille en een snuifje zout. Laat 10 minuten zacht pruttelen. Verwijder de specerijen en de kruiden met een schuimspaan. Blancheer de broccoliroosjes 2 à 3 minuten in deze bouillon. Schil de wortelen en snij in plakjes. Haal de broccoliroosjes uit de bouillon met een schuimspaan en laat uitlekken. Blancheer de wortelen 1 minuut in de bouillon en giet af. Spoel de zalmfilet, dep droog en snij in blokjes. Laat de gelatine weken in koud water. Haal de pan met bouillon van het vuur, doe er de zalmblokjes in en laat 5 à 6 minuten rusten. Giet de bouillon door een zeef en kruid met peper en zout. Voeg de witte azijn toe. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Bekleed een terrinevorm van 1,5 liter inhoud met plasticfolie. Schik er mooi de zalmblokjes, de geblancheerde groenten, de witte amandelen en de gedroogde cranberry's in. Giet er de bouillon op, dek af met plasticfolie en zet 4 uur koel weg. Ontvorm de terrine, verwijder de plasticfolie en werk vlak voor het serveren af met de zalmkaviaar.