
Zalmtartaar met venkel, granny smith, arganolie en rodebietensaus
Voor 4:
Voor 4:
300 g zeer verse zalmfilet
1/2 grannysmithappel
1/4 venkel
1 el fijngehakte citroentijm
1 tl geraspte mierikswortel
2 fijngeplette ansjovisfilets
2 el arganolie
sap van 1/2 citroen
4 el geroosterde, grofgehakte hazelnoten
2 sneden zuurdesembrood
zwarte peper en zout
Voor de rodebietensaus:
175 g gekookte rode biet
1/2 dl bietensap
1 el balsamicoazijn
1/2 dl olijfolie
een kneepje citroensap
Spoel de zalm en dep goed droog. Verwijder eventuele graatjes. Zet 15 min. in de diepvriezer om op te stijven. Snij het visvlees nadien in kleine blokjes. Schil en ontpit de appel, verwijder het klokhuis. Verwijder de harde kern van de venkel. Snij de appel en venkel in kleine blokjes. Meng met de zalm. Voeg ook de tijm, mierikswortel, ansjovis en arganolie toe. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. koel weg.
Mix alle ingrediënten voor de saus glad. Kruid met peper en zout. Breng de tartaar op smaak met het citroensap. Trek strepen saus op 4 bordjes en schik er de tartaar op. Werk af met de hazelnoten. Verwijder de korsten van het brood en snij in dunne repen. Geef bij de tartaar.
Tip: deze tartaar is ook heel lekker met makreel in plaats van zalm. Vervang in dit geval de grannysmithappel door 75 g jonge rabarber.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier