Ingrediënten - voor 4:

400 g verse zalmfilet, zonder vel

1 rijpe, maar stevige mango

6 kleine, gekookte krabscharen

8 sprietjes bieslook

1 kleine rode chilipeper

2 el olijfolie

1 citroen

geroosterde broodkorstjes voor de afwerking

Bereidingswijze:

Snij de zalm in zeer kleine blokjes. Schil de mango, snij het vruchtvlees weg van de pit en hak fijn. Breek de krabscharen open, maar laat het vlees van vier ervan heel.

Haal het krabvlees uit de twee andere en hak fijn. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Ontpit de chilipeper en hak fijn.

Meng de fijngehakte zalm, mango en krab met de gesnipperde bieslook en de fijngehakte chilipeper.

Voeg de olijfolie, de geraspte schil en het sap van de citroen toe, kruid met peper en fleur de sel.

Schep voorzichtig door elkaar en zet 30 minuten koel weg.

Verdeel de zalmtartaar vlak voor het serveren over glaasjes.

Werk elk glaasje af met een hele krabschaar en geroosterde broodkorstjes.

Ingrediënten - voor 4:400 g verse zalmfilet, zonder vel1 rijpe, maar stevige mango6 kleine, gekookte krabscharen8 sprietjes bieslook1 kleine rode chilipeper2 el olijfolie1 citroengeroosterde broodkorstjes voor de afwerkingBereidingswijze:Snij de zalm in zeer kleine blokjes. Schil de mango, snij het vruchtvlees weg van de pit en hak fijn. Breek de krabscharen open, maar laat het vlees van vier ervan heel. Haal het krabvlees uit de twee andere en hak fijn. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Ontpit de chilipeper en hak fijn.Meng de fijngehakte zalm, mango en krab met de gesnipperde bieslook en de fijngehakte chilipeper. Voeg de olijfolie, de geraspte schil en het sap van de citroen toe, kruid met peper en fleur de sel. Schep voorzichtig door elkaar en zet 30 minuten koel weg.Verdeel de zalmtartaar vlak voor het serveren over glaasjes. Werk elk glaasje af met een hele krabschaar en geroosterde broodkorstjes.