Zalmsoep met prei

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 stengels prei
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 el boter
  • een snuifje nootmuskaat
  • 800 ml visbouillon
  • 400 g zalmfilet
  • 100 ml room
  • 1 el fijngehakte dille
  • een kneepje citroensap
  • plukjes krulpeterselie, voor de afwerking
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Was en snij de prei in ringen. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Stoof beide in de hete boter, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  2. Spoel de zalmfilet, dep droog en snij in repen. Voeg de dille en room toe aan de soep en breng aan de kook. Leg er vervolgens de zalm in en laat deze 4 à 5 minuten trekken tot de zalm gaar is. Laat de soep echter niet meer koken!
  3. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Doe de zalmsoep in kommetjes en serveer gegarneerd met plukjes peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content