Voor 4 personen:
340 g gekookte zalm zonder graten
285 g gekookte en fijngehakte spinazie
30 g boter
1/2 koffielepel geraspte nootmuskaat
55 g geraspte Parmezaanse kaas
5 eieren
110 g gesmolten kaas
zout en peper
Smelt de boter in een pan en laat hierin de spinazie met de nootmuskaat, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout opwarmen. Splits de dooiers van het wit en klop de dooiers en de eiwitten afzonderlijk. De dooiers voor de spinaziebereiding roeren en de sneeuw voorzichtig door het mengsel halen. Breng het geheel op een ovenplaat en verwarm alles gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat op de ovenplaat afkoelen. Vermeng intussen de gekookte, ontgrate zalm met de gesmolten kaas tot een homegene crème. Kruiden met zout en peper. Breng deze crème aan de op de afgekoelde, in repen gesneden spinazie. Een taart opbouwen, afdekken met een laag spinazie en besprenkelen met de rest van de Parmezaanse kaas. Opdienen met sodabrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier