Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g bladerdeeg
  • 400 g gravlax (gemarineerde zalm)
  • 1 ei

Voor de mosterddressing:

  • 60 g Engelse mosterd
  • 2 el vloeibarehoning
  • 2 à 3 el ciderazijn
  • 8 cl koolzaadolie

Bereiding

  1. Maak eerst de mosterddressing. Roer de mosterd, de honing, de ciderazijn, de koolzaadolie en 1 of 2 el lauw water door elkaar tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.
  2. Rol het bladerdeeg indien nodig uit tot 4 mm dik. Verdeel er de gemarineerde zalm over en rol op. Snij de rol in plakjes van 1 cm dik en schik op een bakplaat belegd met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Kluts het ei en bestrijk er de zalmrolletjes mee. Bak 15 minuten in de oven tot de zalmrolletjes goudbruin zijn en serveer warm of koud met de mosterddressing.
Voor 4 personenVoor de mosterddressing: