Ingrediënten

  • - 1 courgette
    - peper en zout
    - 20 gr pijnboompitten
    - 1 soeplepel vinaigrette

Voor de zalm:
- 400 gr verse zalm
- 10 cl olijfolie
- 5 cl sesamolie
- het sap van een appelsien
- het sap van een citroen
- 10 cl sake
- 1 twijgje citroenkruid
- 1/2 gemberwortel
- peper en zout
- 1 soeplepel gehakte koriander
- 2 soeplepels sesamzaad
Voor de vinaigrette:
- 10 cl olijfolie
- 10 cl sojasaus
- 5 cl sesamolie
- 1 soeplepel honing
- Peper en zout

- Snij de courgetten in spaghetti door ze in de lengte in fijne plakjes te snijden, voeg de pijnboompitten, de peper en zout en de vinaigrette toe.

- Snij de zalm in reepjes (3 per persoon), laat ze 20 minuten in de koelkast marineren in het mengsel (olijfolie, sesamolie, sinaasappelsap, citroensap, sake, gehakt citroenkruid, gember, zout, peper en de koriander).

- Meng alle ingrediënten van de vinaigrette en schud ze goed door elkaar.

- Bestrooi de zalmreepjes met sesamzaad

- Warm de olijfolie op (zeer heet) en giet deze op de zalm.

- Dresseer de borden.

- Snij de courgetten in spaghetti door ze in de lengte in fijne plakjes te snijden, voeg de pijnboompitten, de peper en zout en de vinaigrette toe. - Snij de zalm in reepjes (3 per persoon), laat ze 20 minuten in de koelkast marineren in het mengsel (olijfolie, sesamolie, sinaasappelsap, citroensap, sake, gehakt citroenkruid, gember, zout, peper en de koriander). - Meng alle ingrediënten van de vinaigrette en schud ze goed door elkaar. - Bestrooi de zalmreepjes met sesamzaad - Warm de olijfolie op (zeer heet) en giet deze op de zalm. - Dresseer de borden.