Voor 4 personen:
500 g zalm
2 wit van ei
2 dl dubbele room
zout en witte peper
gehakte, verse dille
witte wijn en citroensap
Voor de saus:
2 uien
1 dl medium sherry
1 lepel zachte mosterd
3 dl dubbele room
En verder:
300 g prei
100 g lavabread of spinazie
De graten verwijderen en het visvlees tot puree maken. Eiwitten toevoegen en opnieuw mixen. De massa door een fijne zeef halen. De room door de vispuree spatelen. Met twee lepels quenelles maken en deze in kokend water met wat witte wijn en citroensap drie of vier minuten pocheren. De uien fijnsnijden en laten stoven in boter. Voeg de sherry en moterd toe, aan de kook brengen en zeven. De prei wassen, fijnsnijden en in de boter stoven. Laverbread of spinazie blancheren. Plaats op elk bord vier hoopjes prei afgedekt met wat spinazie en leg op elk hoopje een quenelle. Versieren met dille. De saus rond de prei gieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier