Voorgerecht voor 4 personen:
4 zalmfilets à 150 gr
75 gr wortel in reepjes
75 gr ui in reepjes
75 gr champignons in reepjes
1 eetlepel fijngehakte dragonblaadjes
12 hele dragonblaadjes
1 glas droge witte wijn
1 dl olijfolie
peper en zout
vetvrij bakpapier
Neem vier stukken bakpapier van ongeveer 20 x 20 cm. Doe wat olijfolie in een pan en stoof hierin zachtjes de wortel, ui en champignon-reepjes. Voeg de gehakte dragon toe en blus de pan af met witte wijn. Kook nog 3 minuten zachtjes door en laat het geheel afkoelen. Maak op smaak met peper en zout. Leg een hoopje van de groenten in het midden van het bakpapier. Leg hierop de zalmmoot en kruid deze met zout en peper. Leg hierop 3 dragonblaadjes en giet er tenslotte een eetlepel olijfolie over. Vouw het papier bij elkaar en bind het pakketje dicht met een stukje touw. Bak het pakketje in ca. 8 minuten gaar in een zeer hete oven (220º C.) Maak pas aan tafel de pakketjes open zodat dan pas de heerlijke geur loskomt.
Uiteraard kunt u dit gerecht als hoofdgerecht serveren met aardappels/pasta en groente/salade, maar in een feestmenu past dit gerecht uitstekend als een voor- of tussengerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier