Zalmpakketje met sjalotten, groene appelen en bieslook

4 plakken gerookte zalm

4 plakken gerookte zalm

1/4 komkommer

1/4 groene appel

1 sjalot

1 potje zure room

peper en zout

enkele bieslookstengels

Schil de appel en snijd hem in zeer kleine blokjes. Schil ook de komkommer, snijd hem in de lengte in twee, verwijder de zaadjes en snijd hem in zeer kleine blokjes. Zorg er voor dat de blokjes appel en komkommer dezelfde grootte hebben. Doe alles in een kom en voeg een theelepel fijn gehakte sjalotten en bieslook toe. Kruid met peper en een snuifje zout. Voeg een volle lepel zure room toe en meng goed door elkaar.

Leg een vel plasticfolie op uw werkvlak en leg er een plakje gerookte zalm op. Giet in het midden van het plakje zalm een volle lepel van het bereide mengsel. Neem de hoeken van de plasticfolie samen en maak er een rolletje van, zodat u een zalmbal met groentevulling krijgt. Blijf rollen tot u een mooi pakketje bekomt. Maak met een mes een kleine insnijding in de folie. Maak het een beetje groter tot u het zalmpakketje perfect uit de folie kunt laten glijden. Serveer op een bord met een grote lepel zure room gekruid met peper en zout.

Tip: Als alternatief voor de zalm kunt u tonijn of gerookte heilbot gebruiken of rundcarpaccio, als u liever geen vis eet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content