Zalmmoot met Hoegaarden Witbier

  • Moeilijkheid

Bij heel wat visgerechten past Hoegaarden Witbier.

Voor 4 personen:

1,2 kg verse Noorse zalm

6 eierdooiers

200 g boter

olijfolie

100 g verse room

1 dl Hoegaarden Witbier

zout, peper, cayennepeper

sap van Â1/2 citroen

De zalmmoten grillen met olijfolie. Zodra ze gaar zijn, het vel verwijderen, de graten eruit halen en ze warm houden.

De saus:

Doe de eierdooiers samen met het bier in een kookpan met dikke bodem. Plaats dit op een zacht vuurtje.

Al roerend verwarmen tot de saus dikker wordt.

De vooraf gesmolten boter (*) geleidelijk toevoegen.

Vervolgens de geklopte room, de kruiden en het citroensap toevoegen.

Schik de zalmmoot op een bord en dien op met waterkers en aardappelen in de schil.

(*) Bereiding boter:

De boter op een zacht vuurtje laten smelten en laten opborrelen tot ze helder wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content