Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1 zalmforel voor 4 personen
  • 250 g dungesneden gerookt spek zonder zwoerd
  • 2 el mosterd
  • 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • peper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g zeekraal

Spoel de zalmforel, laat de kop eraan maar verwijder de ogen. Bedek de bodem van een braadslee met sneetjes gerookt spek. Smeer de forel aan beide zijden met mosterd in. Leg de vis in de braadslee en besprenkel met citroensap. Omwikkel de forel met het gerookt spek en kruid met peper. Dek de braadslee af en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Overgiet de vis met room en laat nog 5 tot 10 minuten onafgedekt verder garen in de oven. Blancheer de zeekraal kort. Dien de forel op in zijn spekpak, met gekookte aardappelen en knapperige zeekraal. Giet de saus over de vis.

Spoel de zalmforel, laat de kop eraan maar verwijder de ogen. Bedek de bodem van een braadslee met sneetjes gerookt spek. Smeer de forel aan beide zijden met mosterd in. Leg de vis in de braadslee en besprenkel met citroensap. Omwikkel de forel met het gerookt spek en kruid met peper. Dek de braadslee af en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Overgiet de vis met room en laat nog 5 tot 10 minuten onafgedekt verder garen in de oven. Blancheer de zeekraal kort. Dien de forel op in zijn spekpak, met gekookte aardappelen en knapperige zeekraal. Giet de saus over de vis.