Zalm & tonijn
Deze Zweedse zalmbereiding werd gekoppeld aan een Italiaans tonijnrecept. Kan ook als voorgerecht geserveerd worden.
Deze Zweedse zalmbereiding werd gekoppeld aan een Italiaans tonijnrecept. Kan ook als voorgerecht geserveerd worden.
Voor 4:
2 grote, jonge aardappelen
1 zalmfilet
1 tonijnsteak
Een potje honing met truffel
6 el room
Bieslookstengels
1 ui
1 teentje knoflook
Olijfolie
1 citroen
1 limoen
Een weinig peterselie
Een weinig dille
Marineer de zalmfilet minimaal 4 uren in een mengsel van olijfolie, het sap van 1 citroen, gehakte peterselie en dille. Maak de aardappelen schoon (niet schillen) en kook ze zodat ze nog stevig zijn. Laat de knollen afkoelen. Bereid de kruidensaus: meng deroom met fijngesnipperde ui, een geperst knoflookteentje, fijngesneden bieslook, peper, zout en het sap van een limoen. Snij de afgekoelde aardappelen in schijven van 3 à 4 centimeter. Bak de plakken aardappel in olijfolie. Grill de tonijnsteak heel kort aan beide zijden, zodat het visvlees vanbinnen nog rauw is. Schik de gebakken aardappel op de borden. Kruid met zout en leg een stuk zalmfilet op de aardappelen. Leg op ieder stuk zalm een eetlepel kruidensaus. Leg dungesneden plakjes tonijnfilet op een streep honing met truffel.
Deze bereiding kun je serveren als twee kleine voorgerechtjes, of je kunt de twee gerechten samenbrengen op één bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier