Zalm met mosterd, tomaat en tagliatelle

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 porties zalm van 150 g

4 tomaten

4 theelepels mosterd van Dijon

2 soeplepels kruim van oud brood

1 dl droge witte wijn

Saus :

een scheut water

een scheut witte wijnazijn

200 g boter

een snuifje suiker

peper

zout

kervel

basilicum of peterselie

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en huid en zaden verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De vis kruiden en op een ovenplaat schikken. De bovenkant met mosterd insmeren en hierop de blokjes tomaat en vervolgens het broodkruim verdelen. De witte wijn rond de vis uitgieten en de vis zo’n vijf minuten in een voorverwarmde oven van 220 bakken.

De saus bereiden. Water, azijn, peper, zout en suiker inkoken en van het vuur af opkloppen met klontjes malse boter. De gehakte kruiden vermengen met de saus.

De zalm en de saus over vier warme borden verdelen en opdienen met al dente gekookte tagliatelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content