Zalm met gekruide koolkorst, gesmoorde schorseneren, pesto-couscous en balsamicosaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

Balsamicosaus:

500 g gehakte champignons

2 geperste teentjes knoflook

1 takje tijm

8 sjalotjes, gepeld en ruw gehakt

1 wortel, geschild en ruw versneden

1 wit van prei, ruw versneden

zeste van limoen

zeste van sinaasappel

1 vanillestok

200 g suiker

1 rode paprika, van zaad ontdaan en ruw versneden

500 ml balsamico-azijn

1 l kippenbouillon

Pesto-couscous:

20 g boter

300 g couscous

500 ml kippen- of groentenbouillon

het sap van twee citroenen

4 eetlepels basilicumpesto

Gesmoorde schorseneren:

16 schorseneren, geschild en geblancheerd

100 g boter

3 eetlepels suiker

100 ml kippen- of groentenbouillon

zout

Gekruide kool:

100 g boter

200 g savooiekool, fijngesnipperd

100 ml room

1/4 teelepel komijn

zout en versgemalen zwarte peper

Gebraden zalm:

4 eetlepels olijfolie

4 zalmfilets van 200 g

100 g boter

zout en versgemalen zwarte peper

100 ml marsalawijn

Doe de aangegeven ingrediƃ”nten voor de saus in een pan, breng alles langzaam aan de kook en reduceer tot ƃĀ©ĆƒĀ©n vierde. Zeef de balsamicosaus. Bereid de pesto-couscous: smelt de boter en voeg de couscous toe. Roer alles een minuut lang door elkaar en voeg de opgewarmde bouillon, citroensap en pesto toe. Kruid de couscous met zout en peper van de molen. De schorseneren bereiden: plaats de aangegeven ingrediƃ”nten in een ovenschotel en kook de groenten zo’n 10 minuten in een oven van 200ƂĀ° C tot ze beginnen te karameliseren.

De kool bereiden: de boter in een pan smelten en de kool 1 minuut bakken. De room en de komijn toevoegen, aan de kook brengen en enkele minuten laten koken tot de kool zacht begint te worden. De olijfolie verwarmen in een bakpan en de zalmfilets op de huidkant bakken. Kruid de vis en draai na ƃĀ©ĆƒĀ©n minuut bakken. Korst ook de andere kant en voeg boter en marsala toe. Zet de bakpan 8 minuten in een oven van 200ƂĀ° C. Stel het gerecht samen: schik wat couscous in het midden van de borden, giet was balsamicosaus uit. Schik de schorseneren. Dek af met zalm en schep de gekruide kool op de vis. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content