Zalm met bonte sesamzaadjes
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
2 zalmfilets zonder vel (180 tot 200 gram)
30 gram zwarte sesamzaadjes
30 gram goudbruine sesamzaadjes
30 gram witte sesamzaadjes
200 gram verse of diepgevroren tuinbonen
200 gram peultjes
sesamolie
2 eetlepels balsamico-azijn
zout en peper
Was de peultjes en verwijder de steeltjes. Kook ze 8 minuten in zout water en laat uitlekken. Kook de tuinbonen 10 minuten in zout water, laat ze eveneens uitlekken en verwijder de dikke velletjes. Houd de groenten warm.
Meng de drie kleuren sesamzaadjes, strijk de zalmfilets in met sesamolie en haal ze aan beide zijden door de zaadjes. Verhit sesamolie in een bakpan en bak de zalm op een hoog vuur één tot twee minuten aan elke kant.
Breng de bonen en de peultjes op smaak met nog wat sesamolie en balsamico-azijn, zout en peper. Schik de zalmfilets op de groenten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier