Ingrediënten

Voor 1 terrine van 1,5 l

  • 200 ml witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 1 laurierblad
  • 3 à 4 jeneverbessen
  • 2 takjes dille
  • zout
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 wortelen
  • 400 g zalmfilet
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 à 2 el witte azijn
  • versgemalen peper
  • 50 g gepelde amandelen
  • 80 g cranberry's
  • zalmeitjes

Bereiding

  1. Breng de wijn aan de kook met 400 ml water, het citroensap, de laurier, de jeneverbessen, de dille en een snuifje zout. Laat op een laag vuur 10 minuten koken. Schep dan alle specerijen en kruiden uit de vloeistof, leg er de broccoli in en blancheer 2 à 3 minuten.
  2. Schil intussen de wortelen en snij ze in rondjes. Schep de broccoli uit het kookvocht en laat ze uitlekken. Leg nu de wortelen in het kookvocht en blancheer ze 1 minuut. Laat ze uitlekken.
  3. Spoel de zalm, dep hem droog en snij hem in hapklare stukjes. Laat de gelatine weken in een beetje koud water.
  4. Zet de pan met het kookvocht van het vuur en pocheer er de zalm 5 à 6 minuten in. Laat de blokjes zalm uitlekken. Zeef het kookvocht en kruid het met peper en zout. Giet er de azijn bij, knijp de gelatine uit en laat oplossen in het kookvocht.
  5. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Schik er de zalm, de groenten, de amandelen en de cranberry's decoratief in en giet er de vloeistof over. Dek af met plasticfolie en zet 4 uur in de koelkast.
  6. Kantel de terrine uit de vorm, verwijder de folie en werk af met zalmeitjes.
Voor 1 terrine van 1,5 l