Zachtheid uit het paradijs met Antilliaanse creme

  • Moeilijkheid

Voor vier personen:

Fruitmengeling:

40 g suikersiroop

10 g gedroogde en fijngesneden abrikozen

1 dl water

een weinig citroensap

20 g sinaasappelbloemwater

70 g banaan in blokjes

40 g mango in blokjes

40 g ananas in blokjes

15 g kumquats in plakken, gekonfijt en in 4

gesneden

15 g rozijnen in rum geweekt

10 g boter

5 g griessuiker

Cointreausaus:

50 g vanillesaus

5 g Cointreau

Baba-deeg:

60 g bloem ‘extra quattro’

20 g malse boter

7 g gist

2 g zout

2 hele eieren

17 g geraspte kokosnoot

Weeksiroop:

3 dl water

1 dl suikersiroop

En verder:

10 g rum

10 g Cointreau

enkele plakjes gedroogde banaan

12 kwartjes kerstomaat, ontdaan van huid en zaden en gekonfijt

Voor de fruitmengeling: doe suikersiroop, water en gedroogde abrikozen in een pannetje, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Mix alles en zeef. Voeg sinaasappelbloemwater en citroensap toe. Vervolgens worden de versneden banaan, mango en kumquats en de geweekte rozijnen toegevoegd. Bak de blokjes ananas in boter, bestrooi met suiker, laat kort karameliseren en doe de ananas bij de rest van het fruit.

Meng de Cointreau en de vanillesaus met een klopper. Doe bloem, gist, zout, geraspte kokos en 1 ei in een mengkom. Meng de ingrediënten tot een homogeen beslag en voeg een tweede ei toe. Opnieuw goed mengen en 1 uur laten rusten. Voeg de boter toe, meng kort en laat het beslag een kwartier rusten. Het beslag nogmaals mengen en 2 uur laten rusten. Vormpjes met boter insmeren, vullen met beslag en

deze 15 à 20 minuten in een oven van 190° C zetten. De vormpjes uit de oven halen en koud laten worden. De vorm verwijderen en het gebak 24

uur laten rusten. Water en suikersiroop aan de kook brengen en de baba’s 2 minuten in de siroop laten weken. De baba’s uit de siroop halen en op een plaat zetten. De rum en de Cointreau mengen en met een kwast over de baba’s strijken.

De baba’s voor het opdienen 3 à 4 minuten in een oven opwarmen. Schik alles en versier met gedroogde banaan en gekonfijte kerstomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content