Zachte vanillecurry van poon

© Getty
Voor 4 personen
  • 12 poonfilets
  • rode rijst
  • 2 carambola’s (stervrucht)
  • 250 g Thaise (of gewone) aubergines
  • 1 rode ui
  • 1 grote vanillestok
  • 2 cm verse gember
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 limoenen
  • 1 ui
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 groot blik kokosmelk
  • zwarte peper, zout, suiker
Bereiding
  1. Pel en snij de gewone ui en de gember fijn. Snij de vanillestok in de lengte doormidden. Schraap het merg van het stokje en roer los in enkele eetlepels kokosmelk.
  2. Was de aubergines en snij ze klein (in vier, of in blokjes). Snij vier mooie sterren uit de carambola en snij de rest in kleine blokjes.
  3. Bak de ui en de gember 1 minuut al roerend in olie. Voeg kokosmelk, 1 dl water, de kurkuma en de aubergines toe en laat 6 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
  4. Was en snij de koriander fijn. Snij de rode ui in fijne ringen.
  5. Voeg de carambolastukjes en de poon bij de kokoscurry en laat alles nog 3 minuten sudderen, tot de vis juist gaar is. Voeg naar smaak peper, zout, suiker en limoensap toe en bind de saus eventueel met een weinig opgeloste maïzena.
  6. Versier de curry met enkele ringen rode ui en de verse koriander. Serveer met een hoopje rode rijst, die werd klaargemaakt zoals op de verpakking is aangegeven. Leg op de rijst een carambolaster ter versiering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content