Zachte karamellen met melk en zoute boter

Nodig:

Nodig:

5 dl melk

450 g poedersuiker

75 g boter

4 el honing

1 mespunt zeezout

Doe alle ingrediënten in een kookpan met een dikke bodem (zo mogelijk een koperen pan). Breng aan de kook en laat het mengsel op een zacht vuurtje koken terwijl u regelmatig roert met een houten lepel. In 40 à 50 minuten tijd zal het mengsel beetje bij beetje dikker worden en een mooi karamelkleurtje krijgen. Giet het mengsel warm in een rechthoekige schaal bekleed met boterhampapier dat vooraf met wat olie werd bestreken. Vorm een laag van 1 cm dik. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, snij de karamellen met een mes in vorm en verpak ze in boterhampapier of in aluminiumfolie.

De hardheid van de karamellen hangt hoofdzakelijk af van de kooktijd. Hoe korter, hoe zachter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content