Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 100 g chocolade
  • 70 g boter
  • 65 g suiker
  • 4 eieren
  • 60 g bloem
  • boterpapier
  • vanille-ijs
  • bloemsuiker
  • vier ringvormen

De boter smelten. De chocolade toevoegen en in de boter oplossen. Alles in een recipiënt doen. Suiker en bloem al roerende toevoegen. De eieren door de massa roeren en het beslag in de koelkast bewaren tot gebruik.

Vier ronde inox vormen nemen (diameter 6 à 7 cm, hoogte 3,5 cm). De randen afdekken met repen boterpapier (het papier moet boven de rand uitsteken omdat het gebakje rijst). De chocolademassa in de vormen storten. Vullen tot 1 cm van de rand. De ringen in een voorverwarmde oven zetten (200°C) en het beslag 7 à 9 minuten bakken : de gebakjes moeten van binnen nog vloeibaar zijn. De gebakjes uit de vormen nemen, op borden schikken, bestrooien met bloemsuiker en warm opdienen met een bol vanille-ijs.

De boter smelten. De chocolade toevoegen en in de boter oplossen. Alles in een recipiënt doen. Suiker en bloem al roerende toevoegen. De eieren door de massa roeren en het beslag in de koelkast bewaren tot gebruik.Vier ronde inox vormen nemen (diameter 6 à 7 cm, hoogte 3,5 cm). De randen afdekken met repen boterpapier (het papier moet boven de rand uitsteken omdat het gebakje rijst). De chocolademassa in de vormen storten. Vullen tot 1 cm van de rand. De ringen in een voorverwarmde oven zetten (200°C) en het beslag 7 à 9 minuten bakken : de gebakjes moeten van binnen nog vloeibaar zijn. De gebakjes uit de vormen nemen, op borden schikken, bestrooien met bloemsuiker en warm opdienen met een bol vanille-ijs.