Ying-yangsoep

Voor 4:

Voor 4:

Voor de wittechocoladesoep:

6 groene kardemompeulen

1 dl kokosmelk

150 g witte chocolade

1,5 dl room

Â1/4 tl vanille-essence

Voor de donkere chocoladesoep:

1,5 dl volle melk

150 g pure chocolade

2 el cacaopoeder

Â1/2 dl room

Â1/4 tl gemalen kaneel

mespunt pilipili

Wittechocoladesoep: doe de kardemompeulen in een pan met de kokosmelk en 1 dl room. Breng aan de kook en laat van het vuur weg 30 minuten trekken onder deksel. Hak de witte chocolade fijn en doe in een kom. Giet er de warme kokosmelk op, door een zeef. Laat smelten en roer glad. Voeg ten slotte de resterende room en vanille toe en meng tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Donkere chocoladesoep: doe de volle melk in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Laat smelten en roer glad. Roer het cacaopoeder tot een papje met de room, kaneel en pilipili. Voeg toe aan de chocoladesoep en mix tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Presentatie: giet beide soepen tegelijk in diepe borden, zodat de vloeistoffen elkaar raken in het midden van de borden. Serveer dit machtige nagerecht in kleine porties en geef er rode vruchten (bv. frambozen) bij voor een bijkomend contrast in kleur en smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content