Nodig voor vier :
seizoengroenten om te vullen (courgette, paprika, aardappel, tomaat, aubergine en eventueel wijnbladeren)
Vulling :
200 g rijst
2 uien
olijfolie
een bosje peterselie
enkele takjes pepermunt
4 tomaten
zout
peper
De tomaten leeghalen en zaden en zaadlijsten met olijfolie tot een saus koken. De saus zeven. De vulling bereiden : de uien fijnsnijden en de stukjes in olijfolie kleuren. Het vlees van de tomaten grof snijden, toevoegen en kort stoven. 8 dl water in de pan gieten, aan de kook brengen en de rijst in de pan strooien. De rijst onder gesloten deksel gaar en droog koken. De pan van het vuur halen en versneden blaadjes peterselie en munt door de rijst roeren. De groenten leeghalen en vullen met farce. De wijnbladeren voor het vullen 10 minuten koken en verfrissen onder koud water. In elk blad een lepel farce leggen en oprollen. De gevulde groenten rechtop in een ovenschaal zetten. Begieten met tomatensaus en de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C zetten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier