Yam Thua Pou
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
200 g fijngesneden sterbonen (thua pou: flying beans)
1 fijngehakt sjalotje
2 grote scampi’s
150 g gepelde Noordzeegarnalen
60 g geplette pindanoten
15 tot 20 cl ongezoete kokosmelk
4 eetlepels nam pla (vissaus)
2 eetlepels palmsuiker of lichtbruine suiker
sap van 2 citroenen
1 koffielepel sirachasaus*
100 g dobbelsteentjes spek, knapperig gefruit
1 el geroosterde geraspte kokos
1 grote lepel gedroogde gefruite knoflookschilfers
zout, peper
1 mespuntje rode kerrie
arachideolie
groene sla
Afwerking:
2 rode chilipepers in bloemvorm gesneden
2 schijfjes limoen
gladbladige peterselie
*te koop in Aziatische winkels
Laat de kokosmelk inkoken met 2 lepels nam pla, de palmsuiker en de rode kerrie. Kruid met zout en peper, voeg het citroensap erbij, de pindanootjes en de sirachasaus: de saus moet dik en romig zijn.
Blancheer intussen de bonen 1 minuut in kokend water met twee eetlepels nam pla. Kruid met zout & peper en laat uitlekken.
Kleur de scampi’s snel aan alle kanten in olie. Fruit de garnalen 20 tot 30 seconden in olie in de pan.
Meng de bonen en de schaaldieren door de ingekookte kokosmelk en voeg er de sjalot en de spekblokjes bij. Serveer op een bodem van groene sla. Strooi er zuinig geraspte kokos en gedroogde look over en versier met een in bloemvorm gesneden rode chili, een takje gladbladige peterselie en een schijfje limoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier