Yam pomelo

Voor 2 personen:

Voor 2 personen:

200 gram vruchtvlees van pomelo’s (kruising van grapefruit en sinaasappel)

2 theelepels tamarindesap (wordt in blik verkocht)

8 gekookte roze garnalen

100 gram kipfilet

1 theelepel geraspte kokosnoot

1 theelepel fijngehakte pinda’s

2 theelepels kokosmelk

1 sjalot

3 takjes koriander

Voor de saus:

2 cl tamarindesap

100 gram palmsuikerpasta

1 stukje piment

Doe de ingrediƫnten voor de saus in de pan en laat ze 15 minuten op een zacht vuur sudderen, zonder deksel. Laat daarna afkoelen.

Pel de granen. Kook de kipfilet en snijd hem in reepjes. Rooster de geraspte kokosnoot en de fijngehakte pinda’s lichtjes in een braadpan. Schil en snipper de sjalot. Snijd met de punt van een mes het hoedje van de pomelo en geef de rand een gekartelde vorm.

Maak de pomelo leeg. Verwijder de witte vliesjes van het vruchtvlees. Meng het vruchtvlees in een slakom met de afgekoelde saus, voeg er de garnalen en de kip aan toe, evenals het tamarindesap, de kokosnoot, de fijngehakte pinda’s, de kokosmelk, de sjalot en de koriander. Meng en bewaar op een koele plaats. Vul de leeggemaakte pomelo net voor het opdienen met het slaatje.

Maak het slaatje een poosje vooraf klaar, zodat alle smaken zich met elkaar kunnen mengen. U mag de pomelo vervangen door een roze grapefruit en de palmsuiker door rietsuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content