Yahni van aardappelen met gerookte haring (nymfeo)

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6 personen:

1 kg vaste aardappelen

1 gehakte ui

2 in blokjes gesneden tomaten

2 soeplepels gezouten kappertjes

1 gerookte haring

een handvol gehakte platte peterselie

1 dl olijfolie

zwarte peper

De ui en de in blokjes gesneden aardappelen 7 tot 8 minuten op een zacht vuurtje laten slinken in olijfolie. Tomaten en kappertjes (eventueel lichtjes ontzout in lauw water) toevoegen. Zachtjes stoven met het deksel op de pan. Peper toevoegen, geen zout. De haring boven een vlam houden tot zijn vel barst. Dan de filets eraf halen. De filets 10 minuten voor het einde van de kooktijd mee in de pan leggen, zodat de bereiding van zijn smaak wordt doordrongen. Een uur laten rusten in de kookpan. Lauw of koud opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content