Wrap van groenten en erwt-asperges

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 driehoekjes tortillas

1/2 komkommer

150 gram erwt-aspergescheuten

4 wortels

4 takjes platte peterselie

1 eetlepel korianderblaadjes

50 gram rijstvermicelli

2 eetlepels hoisinsaus

1 eetlepel gehakte pinda’s

1/2 citroen

1 ei

zout, peper en suiker

Dipsaus:

6 eetlepels neutrale olie

2 eetlepels sojasaus

een teentje knoflook, geperst

1 versneden heet pepertje

het sap van een limoen

1 eetlepel honing

peper en zout

Week de rijstvermicelli in lauw water tot de draadjes zacht zijn. Laat ze uitlekken. Doe de sausingrediënten in een pannetje en verwarm al roerend tot de honing is gesmolten. Verdeel de saus over vier kommetjes. Schil de wortels en snijd ze in staafjes. Kook deze kort in water met zout, een weinig suiker en enkele druppels citroensap. De beetgare staafjes verfrissen onder koud water. De komkommer schillen, doormidden snijden en de zaden verwijderen. De komkommer in staafjes snijden. Meng de groenten met een weinig hoisinsaus. Vorm boeketjes van staafjes komkommer, wortel, vermicellidraadjes, erwt-aspergescheuten, platte peterselie, gehakte pinda’s en korianderblaadjes. Vorm horentjes van de tortillas en plak uiteinden vast met eigeel. Verwarm de horentjes kort in een hete oven. Vul met de groenteboeketjes en serveer met dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content