Wortelstoemp

© Getty
Voor 4 personen
  • 800 g bloemige aardappelen (bijvoorbeeld bintjes)
  • 800 g wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes tijm
  • 1 klein stukje laurierblad
  • 50 g boerenboter
  • peper en zout
  • water
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en de wortelen. Snij de aardappelen in vieren en de wortels in schijfjes van een halve centimeter. Schil de sjalotten en snij ze in ringen. Smelt 25 g boter in een kookpot, voeg de sjalotringen toe en laat zachtjes stoven. Voeg de aardappelen en wortelen toe en vul aan met water, de groenten mogen net niet volledig onderstaan.
  2. Kruid met een beetje zout, de tijmtakjes en het stukje laurierblad. Laat 20 tot 25 minuten onder deksel sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Giet zeer voorzichtig het overtollige water af. Zet je kom even teurg op het vuur om de laatste restjes kookvocht te laten verdampen en je aardappelen te laten drogen en bloemen.
  3. Neem de kookpot van het vuur, haal tijm en laurierblad er voorzichtig uit en stamp de groenten tot een grove puree. Voeg de rest van de boter toen, kruid met peper van de molen en proef of de puree voldoende gezouten is. Roer goed en klaar is de gestampte stoemp.
  4. Voor het opdienen schep je in het midden van 4 borden een flinke lepel wortelstoemp en leg je hierop een gekruid kippenboutje. En zoals in de chicste restaurants werk je af met enkele sprietjes bieslook bovenop de boutjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content