Wortelsoep met koriander

© Getty

Gebruik bij voorkeur gele wortelen voor deze wortelsoep die je serveert met blaadjes verse koriander.

Voor 4 à 6 personen
  • 600-800 g – liefst gele – wortelen
  • 1 fijngehakte ui
  • 40 g boter
  • 1 tak selderij
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 liter gevogelte- of groentebouillon
  • 2-3 koffielepels gemalen korianderkorrels
  • 3 dl melk
  • zout
  • 2 el fijngesneden verse koriander
Bereiding
  1. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe de ui in een grote kookpot met een dikke bodem en laat op een matig vuur in 25 g boter glazig worden zonder te kleuren. Voeg de selderij, de aardappel en de wortelen toe en laat 3 tot 4 min. onder deksel op een zacht vuurtje bakken. Roer geregeld om zodat de groenten niet aan de bodem kleven.
  2. Giet er vervolgens de bouillon bij en breng aan de kook. Laat op een matig vuur 15 min. koken, tot de wortelen en de aardappel gaar zijn. Laat de rest van de boter smelten in een kleine kookpan en fruit daarin gedurende 1 min. de gemalen korianderkorrels onder voortdurend roeren. Verminder de hitte.
  3. Pureer de inhoud van de grote kookpot met de mixer. Voeg er de warme melk aan toe en de boter met koriander. Breng op smaak met zout. Verwarm de soep zachtjes en controleer de kruiding. Dien op met de verse korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content