Wortelslaatje met makreel en azijnkaramel, salsa van rode biet en rode ui

  • Moeilijkheid

Wortelslaatje met makreel en azijnkaramel, salsa van rode biet en rode ui

Voor 4:

100 g suiker

1 dl wittewijnazijn

200 g geraspte wortelen

1 stengel citroengras

2 el sinaasappelsap

5 el olijfolie

2 el fijngehakte koriander

75 g rode biet

1/2 rode ui

8 makreel- of sardinefilets

korianderblaadjes, voor de afwerking

peper en zout

Doe de suiker in een stevige pan en laat karameliseren op een matig vuur. Voeg de azijn toe en laat op een laag vuur pruttelen tot de karamel is opgelost en de siroop een beetje is ingekookt.

Doe de wortelen in een kom. Hak het citroengras fijn en meng met het sinaasappelsap en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met zout, een scheutje wijnazijn en voeg 1 theelepel siroop toe. Meng de helft van de dressing met de wortelen en koriander. Maak met de siroop strepen op de borden en schik er de wortelen op.

Snij de rode biet in kleine blokjes en meng met de fijngehakte rode ui en de rest van de dressing. Lepel rondom de wortelen. Bak de makreel- of sardinefilets op het vel gaar. Schik de vis op de wortelen en werk indien gewenst af met enkele blaadjes koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content