Wortelcupcakes

4739731 ©

Een voedzaam en gemakkelijk bakrecept.

Een voedzaam en gemakkelijk bakrecept.

Voor 12 stuks:

  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 90 g witte suiker
  • 90 g bruine suiker
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie
  • 230 g geraspte wortel
  • 50 g gehakte walnoten
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • snuifje zout

Bereiding

1. Maak de wortelen schoon en rasp ze. Hak de walnoten.

2. Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg de gezeefde bloem toe, de kaneel en het zout, en klop verder met de mixer. Voeg de olie toe.

3. Spatel met een pannenlikker de gehakte walnoten en geraspte wortelen onder het beslag.

4. Verdeel over 12 cupcakevormpjes. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content