Worst van hinde met appelcompote
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
750 g ragoÔtvlees van hinde (nek, schouders)
500 g nekspek van varken
300 g geschilde appels
100 g broodkruim geweekt in 1/4 l melk
1 l wildbouillon
20 g zout
6 g peper
3 eieren
1 snuifje kaneel
darm om worsten te maken
De helft van de bouillon sterk inkoken (tot een glacé). De appels in schijfjes snijden en met een snuifje kaneel tot compote stoven. 250 g vlees van hinde en 250 g spek met de machine of het mes grof hakken. 500 g vlees van hinde met 250 g spek fijn hakken. Tijdens het hakken gedeeltes van het broodkruim, vleesglacé, zout, peper en eieren toevoegen. Het grove en het fijne gehakt goed mengen en in de koelkast laten rusten. De worstdarmen met het mengsel vullen en afbinden, zodat er worstjes van de gewenste lengte ontstaan. De worstjes 30 minuten pocheren (zonder te laten koken) in een gekruide bouillon. De worstjes laten afkoelen in het pocheervocht, opwarmen in een braadpan en met braadjus en appelcompote opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier